et vanskelig valg

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne, alt som burde bli sagt er sagt. Jeg klarer ikke si det på noen bedre eller finere måte. Derfor arrangerer vi festival.

Dagen for terrorangrepet og dagene etter stoppet alt opp, ikke bare i hodene og livene våre, men også på festivalplassen. Vi satt klistret til TVen og oppdaterte nettleserne våre, uten ord. Så innså vi plutselig at vi måtte ta noen valg, skulle vi arrangere festival nå?

Vi måtte snakke oss i mellom. Vi måtte ta en lang ringerunde og prate med folk. Vi kunne ikke ta denne avgjørelsen alene. Så etter samtaler med alt fra fylket, ordførere, Sametinget, andre festivaler og ikke minst ungdommer, bestemte vi oss for å fortsette arbeidet mot Márkomeannu 2011. Mest av alt fordi festivalen vår handler om mangfold og åpenhet. Márkomeannu ble laget i en tid da det å være same fortsatt ikke var så veldig himla kult i vår region.

Vi fikk mange oppfordringer om å arrangere festivalen, om å ta tilbake kulturlivet, fra mange sider. De offentlige instansene vi kontaktet sa alle at det var viktig at vi arrangerte festival nettopp nå, folk behøver en plass å møtes. Privatpersoner og politikere sa det samme, nå må vi se framover – vi må kjempe for de verdiene som ble angrepet 22. juli.

Så nå sitter jeg på festivalkontoret og jobber, rundt om på festivalplassen er folk i full gang med å rigge opp. Det blir festival, det blir Márkomeannu også i år.

LES FESTIVALLEDERENS BLOGG HER!

(jeg er klar over at flere mener det ikke er riktig at vi arrangerer festival nå, og det kan jeg forstå. Jeg håper likevel man kan respektere vår avgjørelse om å fortsette arrangementet.)

En tanke om “et vanskelig valg

  1. Elisabeth sier:

    Synes det er fint dere skal arrangere festivalen. Folk trenger å møtes. Klem!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: