Say what? EMRIP?

Akkurat nå har jeg litt problemer med å forstå at jeg er hjemme igjen om bare 17 dager. 17 dager.

Dagene går mye i ulike sessions om de ulike organene og mekanismene i FN som jobber med menneskerettigheter. I neste uke startet Expert Mechanism on the Rights of Indigenous Peoples (EMRIP), og da blir det litt mer action og praksis i korridorene på FN. Jeg har nå forsøkt å skrive en kort og lettfattelig tekst om EMRIP, men det har vist seg å være en smule vanskelig. Hvordan forklare en mekanisme i FN på tre setninger, uten å forklare hva en mekanisme er? Men la oss prøve!

EMRIP består av 5 uavhengige eksperter på urfolksspørsmål, og dere oppgave er å gi Menneskerettighetsrådet råd på urfolksspørsmål. Selv om det ikke er obligatorisk at disse ekspertene skal være urfolk, er det gjerne urfolk som blir oppnevnt som eksperter. I den forrige perioden av EMRIP, var også vi representert blant de uavhengige ekspertene, ved lederen av EMRIP, John Bernhard Henriksen.

Jeg liker veldig godt denne videoen om EMRIP, det er også artig å se om man ser kjentfolk! Det var dessverre ikke mulig å legge den direkte inn på bloggen, men du kan altså se den HER!

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: