Hils på Theh

Å være urfolk og bo i Norge er ganske anderledes enn å være urfolk og være oppvokst i Burma. Derfor vil jeg at dere skal hilse på Theh. Hun tilhører urfolket Karenni som har sine områder i det som nå er Burma.


Theh jobber for en organisasjon som driver arbeid med urfolk på grensen mellom Burma og Thailand. Hun bor selv ved grensen, og hele familien har flyktet over grensen til Thailand. Men nå er hun altså sammen med oss her i Genève etter en lang prosess med å få visum, europeiske myndigheter frykter nemlig at hun ikke kommer til å reise tilbake til Thailand.

Jeg har lenge drevet boikott av varer fra Burma på grunn av militærjuntaen som har styrt Burma i 60 år, men etter at jeg møtte Theh må jeg kanskje ta en ny vurdering. Da jeg spurte Theh om hva hun syntes om boikott av varer fra Burma, svarte hun at det bare gikk ut over de sivile som var avhengig av lønningene sine. Spesielt matvarer fra Burma var noe man burde kjøpe.

Landsbyen Theh opprinnelig kommer fra eksisterer ikke lenger, og områdene deres er hele tiden under press fra internasjonale bedrifter som vil hente ut ressursene som finnes der.

6 tanker om “Hils på Theh

 1. Åh! Kan vi få hilse på flere du er blitt kjent med i Geneve?

 2. Marina sier:

  Oh vad spännande! Jag ska till Burma i januari juuh!. Var vid gränsen är de hon bor/kommer ifrå. Jag v´n? Vill veta mer om Burma och Theh och alla andra du möter! Kanske kan jag komma på besök till henne när vi ska över så kan hon berätta om the real thing, om hon kommer tillbaka till sin familj(får vi hoppas!) såklart.

 3. Marina sier:

  & vad heter organisationen hon jobbar för?!

  • susanneamalie sier:

   Organisasjonen heter Karenni National Women’s Organisation. Theh bor i Thailand nå, ikke i Myanmar/Burma.

 4. Marina sier:

  Ja men var i Thailand bor hon? Ska både till Thai, Laos och Burma 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: