Hva skal presidenten gjøre?

Det virker som det nesten har gått en liten sjokkbølge gjennom norsk side av Sápmi i det siste. Rett før 17. mai skjedde noe som det virke som få hadde ventet seg. Hold deg fast, Sametingspresident Egil Olli uttalte til NRK Sámi Radio at han er skuffet over den rødgrønne regjeringen. Han går så langt at han sier: «… jeg stiller nå spørsmålet om mitt parti, Ap, er det rette partiet til å styre landet når det gjelder dagens samepolitikk.»

Etter valget i 2005, og ikke minst etter Aps valgseier på Sametinget i 2009, var det ingen tvil om at det var store forventninger til hva Sametinget og Regjeringen nå skulle klare sammen. Same-Ap signaliserte at nå skulle det bli orden på sakene, partikamerater står nemlig sammen!

Dette viste seg å bli langt unna sannheten, og listen over skuffelser begynner å bli lang. Det er klart det kan være surt å svelge for same-Ap. Mens noen hyller Egil Olli rundt kaffebordet eller på Facebook, så er det ikke alle som er like fornøyd med uttalelsen. Skjalg Jensen, som også sitter på Sametinget for Ap, mener presidenten rett og slett har vært uhøflig, og må pent be om unnskyldning til statsministeren.

Jeg synes personlig det er ironisk at man «hisser seg sånn opp» på grunn av at Sametingspresidenten har sagt regjeringen midt imot. Er det ikke presis det presidenten skal gjøre? Nettopp si i fra når systemet ikke fungerer? Det er synd å si det, men Sametinget må passe på at Regjeringen oppfører seg pent, og gjør dem ikke det må man reagere.

Det er isåfall slik jeg vil at min president og mitt Sameting skal være, så takk Egil Olli – takk for at du endelig sa i fra.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: