Resultat: utsettelse

Jeg skulle egentlig skrive et langt innlegg om resultatet fra den siste uken her i Cali, Colombia – men det er strengt tatt ikke så mye å fortelle. Det er rett og slett ganske skuffende. At statene gang på gang ender opp med et mislykket møte er rett og slett deprimerende. Short & sweet er avgjørelsen som er tatt her rett og slett en utsettelse. Etter at møtet ble ganske hett fredag (og tildels i går), var det rett og slett ikke tid, eller skal man si rom, til å bli enig. Statene finner ikke felles grunn med hverandre.

Så nå skal forhandlingene fortsette i flere «mellom-møter» fram mot COP 10 i Japan, som i grunn ikke er så veldig demokratisk. Noen burde tipse FrP om pengebruken..! (litt ironi, og litt sant)

Med tanke på at FN-møtet i København var en stor fiasko, og det ser ganske dårlig ut for COP 10 i Japan, så er ikke dette noen god reklame for FN eller medlemsstatene. Jeg synes det rett og slett er ganske trist at statene ikke greier å enes på miljøspørsmål, det handler alt for mye om penger og hvem som egentlig har interesser i råkjøret på naturen – det hele skjer såklart på bekostning av urfolk verden over.

Noe som kanskje er litt paradoksalt er at denne utsettelsen kanskje kan fungere i en positiv retning for urfolk. Dette gir IIFB lengre tid på å fremme sine standpunkt og på å forsøke å påvirke statene.

Nå avsluttes møtet her snart, men jeg skal ikke reise hjem før på tirsdag. Kanskje jeg får jobbet litt mer med fregnene mine, for jeg har så og si bare vært under tak hele denne uken.

En tanke om “Resultat: utsettelse

  1. Ylva Maria sier:

    Tack för dina rapporter därifrån! Sitter idag på möte i Umeå med Mattias Åhrén, straght outta Colombia. 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: