Round-table Negotiations

I dag skal silkehanskene av her i Colombia, det er isåfall det noen av representantene fra de ulike statene sier. Det er bare 3 dager igjen av møtet, og det er ganske kritisk at man faktisk sier hva man mener. Ikke mer koseprat, nå er det frem med klørne. Jeg vet ikke helt om jeg tror på dette, for det meget diplomatiske FN-språket har alltid silkehanskene på. Det kan nesten gå rundt for en etter en lang dag med «gå-rundt-grøten-språk».

Formen på møtet har også endret seg, og nå sitter 5 representanter fra hver FN-region, 2 fra Indigenous and Local Communities (ILC), 2 fra sivilsamfunnet, 2 fra industry og 2 fra forskning i rundbordforhandlinger. Håpet er at man med færre personer som forhandler lettere skal oppnå enighet.

Presis nå sitter vår egen Mattias Åhrén ved mikrofonen sammen med Joji Carino, de representerer henholdsvis Arctic og Asian region. De andre regionene er også representert, men man rullerer på hvem som sitter ved mikrofonen. Urfolkene deler seg i Arktisk, Russland, Nord-Amerika, Latin-Amerika, Asia, Afrika og Pacific.

Jeg tror det kommer til å bli en veldig spennende dag! Statene er ganske så uenige på noen punkt, og ennå skal også urfolkenes synspunkter inn i dette – noe som tross alt er det viktigste!

2 tanker om “Round-table Negotiations

  1. Jon Petter Gintal sier:

    Jeg er ikke så veldig imponert over «Vienna-plus setting» så langt, men det kan jo endre seg.

    • susanneamalie sier:

      Kan heller ikke si at det har vært en så veldig spennanes dag, men det kan jo åsså endre sæ ettersom folk begynne å bli litt trøtt og gretten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: