Kvinnedagen, kvinneuka, kvinnelivet

I dag skulle jeg egentlig skrive en skikkelig spennende og reflektert blogg om kvinnedagen. Jeg skulle skrive om mitt forhold til kvinnedagen, og om hvorfor det ennå er viktig å marker kvinnedagen. Jeg skulle fortelle dere at jeg synes det er litt skummelt at mange synes å tror at kvinnedagen skal handle om å kjøpe blomster og gaver til kvinner man er glade i (det er da ikke morsdag eller valentinsdagen, folkens!).

Men jeg vil heller skrive om likestilling og feminisme en helt vanlig dag i kvinneuka, i kvinnelivet. Jeg rett og slett elsker at hele Norge snakker om likestilling og likeverd i dag, men jeg skulle ønske vi kunne pratet litt mer om det i hverdagen også. Hver dag helst, det skulle være med i alle debatter og være med som et ledende perspektiv.

Jeg sier på ingen måter at kvinnedagen har utspilt sin rolle, men at vi derimot må gjøre hver dag til en dag hvor vi prater om likestilling. Likestilling mellom kvinner og menn, likestilling mellom etnisiteter, likestilling mellom ulike samfunnsgrupper – likeverd.

Hvis du møter meg i morgen, vil du prate om likestilling med meg? Hvis du møter meg til høsten, kan vi da prate om kvinnedagen? Til neste år, på kvinnedagen, tror du vi har kommet lengre da?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: