3 ukers miniutrening = filleutredning

Forsvarsdepartementet har bestemt at det skal brukes hele 3 UKER – ja, du leste riktig, tre uker på å utrede samiske interesser i forhold til lokalisering av jagerflyplass til Evenes i Nordland.

Til sammenligning brukte det første Samerettsutvalget 20 år på å utrede samiske rettigheter i Finnmark, og Samerettsutvalget 2 brukte omtrent to år på den videre utredningen av det samiske området på norsk side. Nå skal altså Forsvaret bruke 3 uker på å utrede en sak som kan ha store konsekvenser for det markasamiske området.

Det fremstår ikke akkurat som et ordentlig forsøk.

Den siste tiden føles det ut som ting faller litt fra hverandre hjemme hos oss i markebygdene. I desember vedtok fylkestinget i Troms at den videregående skolen vår skulle legges ned (hvor nesten 50 % av elevene hadde samisk), og samtidig kjemper Márkomeannu for å overleve. Vi har også hørt stygge rykter om at Skånland kommune muligens skal legge ned grendeskolene våre for å spare i kommunebudsjettet. Og nå skal vi ennå bli jaget fra våre hjem, mitt framtidige hjem, av en jagerflyplassen?

Av og til kan det være litt vanskelig å puste…


Jeg har blogget om lokalisering av jagerflyplass før.

2 tanker om “3 ukers miniutrening = filleutredning

 1. kirsti sier:

  Pust. Pust. Vet du hvem forsvaret engasjerer til å utrede saken? Det er jo også interessant. Og ja, horribelt å bruke 3 uker på en slik viktig utredning. Man rekker jo ikke en gang å komme igang på den tiden…..

  • susanneamalie sier:

   Nei, det vet jeg faktisk ikke. Må kanskje ta reda på det! 3 uker, jeg får frysninger av at bygdas fremtid skal avgjøres på 3 uker.

   Jeg holder herved pusten til de fatter dumskapen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: