Dunsten etter Helga

Jeg husker veldig godt en spesiell dag for 4 år siden, da en fresh dame fra Tana spaserte opp på Slottsbakken sammen med Jens Stoltenberg. Helga Pedersen troppet like godt opp i kofta på Slottsbakken, og sendt dermed et kraftig signal om hvor hun kom fra og hvem hun var. Man kan vel trygt si at Helga skapte endel forventninger blant samer i Norge, og ikke minst for resten av befolkningen i Nord-Norge. Jeg var isåfall veldig spent, og ble nesten yr da jeg tenkte på hva Helga kunne utrette ved Statsministerens bord! Nå skulle det bli framgang og bedre tider!

Men Helga gjorde alt annet enn å imponere. Fra å være en engel fra Vester-Tana som kunne blitt en hjelpende hånd, ble Helga mer som en vond drøm. Kronprinsessa forvandlet seg til den onde stemoren med en spesiell avsky for samisk selvebestemmelse. At ordet selvbestemmelse har blitt en smule betent, ja nærmest en parodi, beviste Helga med glans under hennes «flotte» opptreden med mineralloven.

Helga Pedersens siste arbeid som Fiskeriminister var rett og slett å spytte sjøsamene i ansiktet, det siste hun gjør er nemlig å avvise innstillingen til Kystfiskeutvalget. Istedet for å spre om seg med en god duft av einer og moltebær i Regjeringskvartalet, kjenner vi nå dunsten etter Helga helt opp til Nord-Norge.

Tusen takk, Helga! Tusen takk for all hjelp! Arbeiderpartiet synes å mene at du er up-and-coming, men for meg er du mer en falmende stjerne.

En tanke om “Dunsten etter Helga

  1. Gunn-Britt sier:

    Kanskje det ikke lar seg forene: å være up-and-coming i Arbeiderpartiet og samtidig fremme samesaken! Politikk er jo det umuliges kunst, det viser jo vår avtrådte fiskeriminsiter og påtroppende parlamentariske leder for AP – at det virker umulig altså!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: