Samisk partilederdebatt

Valgkampen er sparket i gang også i Sápmi, og på torsdag kan du få med deg samisk partilederdebatt på studenthuset driv i Tromsø. Jeg gleder meg såklart som en liten unge, og antar at alle andre også gjør det! Så min oppfordring til alle er å troppe opp og stille ærlige spørsmål, her er mine favoritter:

@ Hva mener egentlig de samiske partiene om oljeutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen?

@ Det blir til stadighet trukket fram at Sametinget lider under mangel på tillit både fra samiske velgere og norske observatører, hva kan konkret gjøres for å rette opp dette? (med konkret tenker jeg 3-5 hastetiltak, ingen lange taler, takk)

@ Hvem kan man forvente samarbeid mellom, eller skal de samiske velgerne bare stemme uten å vite hva eller hvem stemmen går til?

@ Hva skal skje framover med de samiske institusjonene? Prioriteringer, mål og byggeplaner?

@ Gang på gang (på gang på gang) blir det understreket at samene er ett folk i fire land, er dette bare pent politikerprat eller hva mener egentlig partiene om et felles Sameting? (det beste ville vært et ja/nei spørsmål: støtter dere opprettelsen av et felles Sameting?)

Reklamer

2 tanker om “Samisk partilederdebatt

  1. Ardis sier:

    Hei Susanne. Spør om hvorfor faget samisk fremmedspråk ikke får statstilskudd. Opplæringsloven gir rettigheter, men staten betaler ikke.

    • susanneamalie sier:

      Det ryktes at det åsså skal være paneldebatt i Skånland i neste uka, den 27. august, så der e det plass å utfordre! Her i Tromsø har partilederdebatten plutselig blitt en listetoppdebatt, og æ vet ikke kor spennanes det e å utfordre Willy Ørnebakk og Geir-Tommy Pedersen på akkurat det temaet.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: