Privat eiendom – ingen adgang!

Det tok litt tid før inntrykkene fra Vannøy-turen fikk synke inn, men nå er jeg altså klar til å rapportere. Fra Tromsø til Vannøya tar det nesten to timer, 1 time i bil og 1 time på ferga. Vannøya i seg selv viste seg å være like fin som jeg hadde trodd, men bare litt mer bebodd! Øya er stor! Vi spiste god mat, bedrev endel fugletitting, fisket (og fikk 1 – ÉN – torsk), kvalspeiding, syragressplukking og løste verdens problemer.

IMG_5905

Jolla vi fisket i, den store båten hadde desverre ikke bensin – urutinert!

Lørdags formiddag tok Elisabeth oss med ut på en liten kjøretur på øya, og fortalte hvem som bor hvor og alt annet som er nyttig å vite når man besøker øya for første gang. Det var en ting jeg bet meg merke i på denne kjøreturen, og det var alle skiltene med «Privat eiendom» på. Slik jeg forstår det er store deler av øya, og små øyene rundt privat eid; noe som ikke er veldig uvanlig i Troms. Blant annet var det ei øy, uten fastboende, hvor hele øya er eid av én familie. Denne øya skulle visstnok ha gode multemyrer, men altså totalt privateid av en Tromsø-familie. Og slik var det vist med store deler av de andre øye rundt omkring, det var noen familier som eide MYE, gamle handelsfamilier i Tromsø.

Jeg synes dette høres så himla rart ut! Hvordan kan man bare eie en øy?! Og ikke minst, hvordan har det endt med at noen få familier sitter på store eiendommer? Kan det være «betaling» eller innkreving av gjeld som har skjedd for hundre år siden eller mer?

IMG_5895

Utsikt til en privateid øy

I løpet av helga begynte vi også å lage en «plan B» for hva vi skal gjøre når vi er ferdig med masteren og hvis alt annet går til helvette. Da flytter vi til Vannøy og oppretter et «Body & Mind»-senter der..! Vi har allerede planlagt hva det skal inneholde og hva vi ønsker å tilby våre besøkende, så følg med! Ender vi opp som arbeidsledige kan du snart booke din neste ferie hos oss, på Vannøya!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: