Fy skamme seg!

Jeg ble bare så ekstremt provosert her på morgenkvisten da jeg åpnet NRK Sámi Radios nettsider, og leste at Finnmarksbenken på Stortinget ber Sametinget tenke seg vel om før de går til aksjoner mot den foreslåtte mineralloven som snart skal vedtaes av Stortinget. Lovforslaget fikk desverre «ikke plass» til Sametingets krav om urfolksvederlag, og internasjonale folkerettseksperter har vært kritisk til forslaget som nå altså skal vedtaes.

Det var etter at Aili Keskitalo (NSR) ber Sametinget markere sin motstand mot forslaget, at Arbeiderpartiets Finnmarksbenk så det som nødvendig å be Sametinget holde seg i skinnet. Plutselig er man full av omtanke og med støtte til Sametinget, dette er rett og slett for Sametinget eget beste; Sametinget må for all del ikke synke til det nivået å bli en aksjonist!

Samtidig mener Alf E. Jakobsen, fra Aps Finnmarksbenk, at man kan leve med uenigheten. Det synes meget enkelt å komme med en slik uttalelse, når det er Sametinget og samene som taper saken og som må levet med resultatet. Stortinget behøver egentlig ikke forholde seg til uenigheten, og som Alf E. Jakobsen tydelig illusterer, det er enkelt å slå tvil om folkeretten.

Det er så ekstremt lite troverdig at Finnmarkarbeiderparti, som gang på gang har vist sin motstand mot urfolksvederlag, nå ber Sametinget om å holde seg i skinnet. Jeg synes det rett og slett viser en patroniserende holdning til Sametinget og samene!

Fy skamme deg, Alf E. Jakobsen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: