Eksamen i gombalaging

Etter ei tung uke i Karasjok e æ heime under Reinåsen te mamma sine brød, pappa sin middag og bestemor si varme stua (og da snakke vi varm, nærmere 30 grader). I dag har æ og bestemor laga gomba (blodklubb på norsk). Æ har i de siste åran være lærepike hos bestemor, og idag fikk æ karaktern S (bestemor e ikke helt oppdatert på de nye reforman i skolesystemet). Og sjøl om æ veit at æ kan lage gomba helt aleina, så greie æ ikke helt, tør liksom ikke å lage det helt aleina…uten bestemor.

Æ har hørt skrekkhistoria om golfballa, melsmak og seige klumpa gjennom hele oppveksten, og æ vil liksom ikke bli ei sånn historia! Derfor har æ valgt en litt anna strategi de siste åran! Kvær gang æ har vært heime har æ laga gomba ilag me bestemor. I realiteten lage æ det helt aleina mens bestemor sett atme å skravle. Det e kjæmpe koselig og æ slepp å skrelle poteten og skjære talg.

Men idag innså æ at no e det på tide å ta eksamen. Eksamen i gombalaging. Og æ må gjøre det snart.

Sted: Tromsø
Tid: Fredag

Så gjenstår det å se ka det bli huska som.. ufordøyanes klumpa, smakløs suppa eller nokka som faktisk ligne på gomba. Oppdatering kommer!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: