Lost in Translation

Endelig e 3 uke me hjemmeeksamen over for mæ, og det føles allerede som om æ har juleferie. Juleferie har æ absolutt ikke, for det e ennu 1 skole- og 1 muntligeksamen igjen. På 3 uke har æ levert inn 3 oppgava, og må sei at man kan faktisk bli lei av å tenke, snakke, lese og skrive om urfolk og self-determination! Det e nesten så æ må ta mæ en pause fra å være same nån daga etter eksamen..

Æ har åsså oppdaga nokka som bekymre mæ litt etter at æ begynte på min engelsk språklige master.. æ blande norsk og engelsk helt ekstremt mye! Alt som skjer i skolesammenheng går på engelsk, all undervisning, alle oppgava og all kommunikasjon. Det sosiale går åsså ganske mye på engelsk, så æ prate engelsk så og si heile dagen. Av og te tenke æ på engelsk i butikken, og bynne å prate på engelsk te person som sett i kassa!

Det e åsså et evig styr å skille kæm man kan prate norsk me i klassen og kæm man må prate engelsk me. Det har hendt at æ og AK (som snakke samisk og norsk) plutselig begynne en samtale på engelsk, for å bare innse etter ei stund at vi faktisk kan prate norsk.. språk kan være te forvirring!

No e det bare nån minutta te The Julekalender (for å bli ennu meir språkforvirra!) begynne, og etter det får det straka veien te poweryoga og litt babykos etter det igjen!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: