Alfonsoannonser og kvinnekamp

Under hovedparolen ”Forbyd sexkøb nu!” ble det en annerledes kvinnedag i Danmarks hovedstad, København.

Fra fjorårets kvinnedag i Tromsø, men snø og appell, ble den danske noe annet. Ikke bare var det en fantastisk dag, men det endte også i et kjempe langt tog som stoppet trafikken i Københavns gater! Appellantene og parolene var fra hele Skandinavia, og blant annet Kvinnegruppa Ottar fra Norge, holdt appell.

Med forbud i Sverige mot sexkjøp allerede i 1999 og fremtidig lov mot sexkjøp i Norge, står Danmark for tur. Siden prostitusjon i hovedsak rammer kvinner og kjøpes primært av menn, var oppfordringen til alle menn å delta i debatten og ta stilling – forby sexkjøp!

Prostitusjonsdebatten har også farget dansk media den siste uken.
8.-marts-initiativet har vært synelig i debatten, og ikke minst satt retningen for debatten. Men det har også vært andre innlegg. Som vanlig i en slik debatt (som vi også har sett i Norge), får ”den lykkelige hore” også sin faste plass i debatten.

Feministene som kjemper for forbud mot sexkjøp blir beskyldt for å være prippen, gammeldags og ikke minst for å stigmatisere en hel gruppe. De tar ikke høyde for de som tyr til prostitusjon frivillig, og ”trives med det”.

For meg synes dette veldig malplassert, og kan minne om den evige debatten om vi egentlig trenger kvinnedagen. Det hele handler om solidaritet. Prostitusjon er ikke et frivillig valg, det er et valg blant dårlige alternativer

Kampen for en lov som forbyr sexkjøp handler om at de som vil ut av prostitusjon skal kunne det, at de som blir utsatt for menneskehandel og daglig voldtekt skal få sin frihet. Hvis det ikke finnes en kundegruppe, vil også markedet forsvinne.

En lov mot sexkjøp vil også ha mye å si for holdingsendringer. Et forbud vil endre menns syn på prostitusjon, og derfra menns syn på kvinner!

Les mer om Forby sexkøb nu!-kampanjen:
http://www.tagstillingmand.dk/index.shtml

Alfonso = hallik
Alfonsoannonser = annonser i blant annet avisen Extra som tilbyr seksuelletjenester

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: